ζωντανο στοιχημαΖωντανό στοίχημα (live bet)

Παίζοντας στοίχημα τόσα χρόνια στην Ελλάδα, οι παίκτες έχουμε μάθει να ποντάρουμε έστω και λίγα λεπτά πριν τους αγώνες. Όμως το τελευταίο διάστημα, αλλά στο διαδίκτυο εδώ και πολλά χρόνια έχει μπει στη ζωή μας το live στοίχημα, η δυνατότητα δηλαδή να ποντάρουμε κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού.
Αυτός ο τρόπος στοιχηματισμού μπορεί να αποδειχθεί από πολύ επικερδής μέχρι και πολύ επώδυνος. Από τη στιγμή που οι στοιχηματικές εταιρίες σου παρέχουν τη δυνατότητα να παρακολουθείς ζωντανά πλήθος αγώνων, τότε αυξάνεται το κίνητρο να ποντάρεις στο παιχνίδι που βλέπεις. Το καλό στο ζωντανό στοίχημα είναι ότι βλέποντας τον αγώνα, μπορείς να καταλάβεις τη ροή του παιχνιδιού και να σου είναι πιο εύκολο να προβλέψεις κάποιο ποντάρισμα. Επίσης με τις αποδόσεις να αλλάζουν ανά πάσα στιγμή και ανάλογα την εξέλιξη του αγώνα, μπορεί να προκύψουν στοιχηματικές ευκαιρίες, που να αποφέρουν κέρδη, αν έχεις καθαρό μυαλό να τις αντιληφθείς. Εξάλλου οι καλύτερες εταιριες στοιχηματων το ίδιο ματς βλέπουν και δεν μπορούν να κρυφθούν όσο θα ήθελαν όσο στο ποντάρισμα πριν τον αγώνα. Και δεν εννοούμε μόνο το τελικό αποτέλεσμα αλλά την πληθώρα επιλογών που μπορούν να προσφέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα στοιχηματικές εταιρίες, όπως η Betshop ή η stoiximan.

Υπάρχουν όμως και παγίδες που πρέπει να προσέξουμε να τις αποφύγουμε κατά τη διάρκεια του ζωντανού στοιχηματισμού. Οι επιλογές είναι πολλές και μπορεί να παρασυρθούμε ποντάροντας χωρίς μέτρο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τις περισσότερες φορές ποντάρουμε ζωντανά σε ένα αγώνα για το λόγο ότι το προγνωστικό μας δεν πήγε καλά και βλέπουμε σαν ευκαιρία να ρεφάρουμε τη χασούρα μας. Αυτό όμως συνήθως καταλήγει υπέρ των στοιχηματικών εταιριών που ακριβώς σε αυτό αποβλέπουν, πως θα παρασύρουν τον παίκτη σε ανηλεές ποντάρισμα που δε θα έχει σταματημό. Επίσης η μανία μας να ποντάρουμε σε ό,τι πραγματικά κινείται μας οδηγεί να ποντάρουμε είτε σε διοργανώσεις που δεν γνωρίζουμε καθόλου, είτε να ποντάρουμε απλά και μόνο για να έχουμε ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τον αγώνα.
Το τελευταίο αν γίνεται με λογική ή στα πλαίσια του «ρίχνω κάτι ψιλά σε μεγάλες αποδόσεις, για να έχω και ένα ενδιαφέρον» τότε είναι πραγματικά θεμιτό. Όμως αυτό δε γίνεται και δεν είναι τυχαίο στα στοιχεία που δίνονται από τις στοιχηματικές εταιρίες, ότι ο μεγαλύτερος τζίρος που γίνεται είναι κατά τη διάρκεια τέλεσης των αγώνων. Φυσικά βέβαια δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν φορές που οι εταιριες στοιχηματων δεν είναι χαμένες από ένα αγώνα. Αλλά επειδή στην πλειοψηφία των αγώνων δεν είναι σε καμία περίπτωση χαμένες, εκμεταλλεύονται απλά την ασυδοσία και το λάθος ποντάρισμα των παικτών. Αυτό που πρέπει να συγκρατήσουμε λοιπόν σαν κατακλείδα είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το live στοίχημα, με τέτοιο τρόπο, συνετό και λογικό, ώστε να βελτιώσουμε τις πιθανότητες μας στη αέναη μάχη με τις στοιχηματικές εταιρίες.