Trading, το επιστημονικό στοίχημα

Ένας μεγάλος δάσκαλος του στοιχήματος, ο Γ. Παρασκευάς, είχε αναφέρει σε μια παλιά του συνέντευξη ότι στο στοίχημα δεν υπάρχουν “άχαστα” παιχνίδια. Ότι το στοίχημα είναι ένα παιχνίδι πιθανοτήτων με προεκτάσεις στα μαθηματικά και στη λογιστική επιστήμη. Αδράζοντας αυτή την ευκαιρία, βρίσκουμε την αφορμή να αναλύσουμε το “επιστημονικό” στοίχημα και πως μπορεί να προσεγγισθεί. Σαφώς, χρειάζονται παρακολουθήσεις και αρκετή εξοικείωση μέχρι να κατανοήσετε πλήρως τις τακτικές που απαιτούνται, ώστε να μπορείτε να έχετε κερδοφόρες τοποθετήσεις.

Αν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε μια μέθοδο επιστημονική, σίγουρα αυτό είναι το trading. Η ορολογία αυτή προέρχεται από το εμπόριο συναλλάγματος που λαμβάνει χώρα σε διάφορες χρηματιστηριακές πλατφόρμες και απαιτεί αναλυτική σκέψη, καλή γνώση της στατιστικής και βέβαια άψογη πολιτική και οικονομική ενημέρωση. Το trading, λοιπόν, έχει υιοθετηθεί στο στοίχημα λειτουργώντας όμως, κάπως διαφορετικά.

Πριν αναλύσουμε περαιτέρω το trading να αναφέρουμε τι είναι το “πρασίνισμα”. Η argo ονομασία του προέρχεται από το greenbook. Greenbook ονομάζουμε την επίτευξη του trading σε ένα ματς. Πως όμως επιτυγχάνεται θα δούμε αμέσως. Κατ’ αρχήν για να επιτευχθεί ένα trading απαιτείται η παρακολούθηση του live betting. Οι αποδόσεις αλλάζουν κάθε δευτερόλεπτο και πρέπει η αγοραπωλησία να είναι εύστοχη.

Αν υποθέσουμε ότι αγωνίζεται η Ντόρμτουντ εναντίον της Φρανκφούρτης και θέλουμε να στοιχηματίσουμε στο over 2,5. Είναι ένα λογικό στοίχημα, αφού και οι δυο ομάδες αρέσκονται στα πολλά γκολ. Ξεκινάμε την τοποθέτηση του στοιχήματος με 100 ευρώ στην αρχική απόδοση του 2,5 για να κερδίσουμε καθαρά 150 ευρώ. Αν στα πρώτα δέκα λεπτά μπει γκολ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να γίνει trading. Σε αυτή την περίπτωση αρχίζει να μειώνεται η απόδοσή του over 2,5 και να αυξάνεται του under 2,5. Τότε αγοράζουμε την απόδοση του under 2,5 ώστε να είμαστε κερδισμένοι, ανεξαρτήτως τον αριθμό τω γκολ που θα επιτευχθούν.

Η ιδανική απόδοση αγοράς του under 2,5 είναι γύρω στο 2,5, ώστε να μπορέσουν να τοποθετηθούν 100 ευρώ και να υπάρξει καθαρό κέρδος 50 ευρώ, όπως και να εξελιχθεί το ματς. Γενικότερα, μην αγοράζετε αποδόσεις που δεν έχουν τελικό κέρδος μετά την πρόσθεση και των δυο στοιχημάτων. Στην περίπτωση που τα πράματα δεν πηγαίνουν καλά και το ματς έχει πάρει για τα καλά τον δρόμο του under, αγοράστε την απόδοση όσο το δυνατόν ψηλότερα για να ελαχιστοποιήσετε την ζημιά και να επανέλθετε σε αυξητική τροχιά στο επόμενο στοίχημα. Είναι τόσες πολλές οι ευκαιρίες που σίγουρα θα μπορέσετε να γυρίσετε την στατιστική υπέρ σας.

Στις παραδοσιακές σελίδες στοιχημάτων μπορείτε να τοποθετείτε τα στοιχήματα σας για trading κάνοντας τον παραπάνω υπολογισμό, ενώ παλιότερα στην Betfair τα πράματα ήταν πιο απλά.

Στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων μπορούσε ο παίχτης να καθορίσει μια απόδοση και να την πουλήσει. Πατώντας απλά την επιλογή lay. Η betfair εγκατέλειψε την ελληνική αγορά μετά την νομοθέτηση περί αδειοδότησης των στοιχηματικών και τα εκατομμύρια ευρώ που ζητούσε το ελληνικό κράτος.

Δοκιμάστε την “τύχη” σας στο trading και ξεκινήστε να κερδίζετε χρήματα στο στοίχημα. Πριν την τοποθέτηση των στοιχημάτων με πραγματικά χρήματα, σιγουρευτείτε ότι έχετε καταλάβει πλήρως την διαδικασία και την λογική που λειτουργεί το trading.