Το παρολι όχι απλός συνδυασμός αλλα στρατηγική

Το παρολί είναι η δυνατότητα ενός παίχτη στο στοίχημα να επιλέξει διάφορα αθλητικά γεγονότα και να τα συνδυάσει σε ένα δελτίο. Πόσοι γνωρίζουν όμως ότι πρόκειται για μια στρατηγική; Επίσης, το παρολί αναφέρεται ως ” Anti – Martingale ” και είναι μια μορφή θετικής εξέλιξης στοιχημάτων. Σε αντίθεση με το σύστημα Martingale Betting, το οποίο απαιτεί διπλασιασμό μετά από μια απώλεια, στο παρολί ο παίκτης κάνει το ακριβώς αντίθετο, δηλ. διπλασιασμό μετά από μια νίκη. Η στρατηγική αυτή έχει χρησιμοποιηθεί από τον 16ο αιώνα, όταν ήταν ένας δημοφιλής τρόπος στοιχηματισμού σε ένα ιταλικό παιχνίδι καρτών και είναι γνωστή ως ” Basset “.

Πολλοί παίκτες πιστεύουν ότι οι θετικές πρόοδοι βασίζονται στην αύξηση των στοιχημάτων μετά από νίκες και είναι πιο σταθερές σε σχέση με τις αρνητικές απώλειες, και ότι αυξάνεται πιο γρήγορα το μέγεθος του bankroll του παίκτη.

Ο στόχος του συστήματος παρολί είναι να κερδίσετε ένα ορισμένο αριθμό από στοιχήματα σε μια σειρά, συνήθως τρεις ή τέσσερις ενδεχομένως. Η εξέλιξη ξεκινά με μία μονάδα στοιχηματισμού. Εάν το στοίχημα χάνει, μία μονάδα πρέπει να πονταριστεί ξανά. Ο παίκτης συνεχίζει τον στοιχηματισμό μόνο μία μονάδα, έως ότου έρθει μια νίκη .

Μετά από μια νίκη, ο παίκτης ” διπλασιάζει ” την αύξηση του ποσού του στο επόμενο στοίχημα από μια μονάδα σε δύο. Αν, για παράδειγμα, η νίκη ήταν 1 ευρώ, το επόμενο στοίχημα θα πρέπει να διπλασιαστεί σε 2 ευρώ. Εάν χάσει ο παίκτης θα επιστρέψει στη μια μονάδα.

Από την άλλη πλευρά, εάν το ποντάρισμα 2 μονάδων κερδίσει, το επόμενο στοίχημα θα διπλασιάζεται ξανά και στην περίπτωση αυτή, σε 4. Αν χάσει ο παίκτης επιστρέφει και πάλι στον στοιχηματισμό της μιας μονάδας. Αλλά αν κερδίσει, ο παίκτης πρέπει να αποφασίσει να πάρει τα κέρδη του ή να συνεχίσει την εξέλιξη με τον διπλασιασμό και πάλι σε 8.

Η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών του παρολί συστήματος περιορίζουν την σειρά τους σε τρεις συνεχόμενες νίκες και στη συνέχεια επιστρέφουν στην μία μονάδα. Εκείνοι που επεκτείνουν την εξέλιξη με τον διπλασιασμό και πάλι, προσπαθούν να φτάσουν στις τέσσερις νίκες.

Υποστηρίζουν ότι οι πιθανότητες επιτυχίας για το επόμενο στοίχημα είναι περίπου οι ίδιες, όπως σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της διάρκειας του παιχνιδιού, οπότε δεν υπάρχει μαθηματικός λόγος για να διακοπεί ο διπλασιασμός μετά από τρεις νίκες σερί. Με αυτό κατά νου, ο παίκτης πρέπει να αποφασίσει εκ των προτέρων πόσες νίκες θα χρειαστούν πριν αποφασίσει να αποσύρει τα κέρδη του. Μερικοί παίκτες είναι φυσικά πιο επιθετικοί από ότι άλλοι.

Μια πολύ δημοφιλής τροποποίηση του συστήματος Paroli είναι η πρόοδος 1-3-2-6 . Αντί για ένα διπλασιασμό μετά από μια νίκη, ο παίκτης τριπλασιάζει το αρχικό στοίχημα μετά την πρώτη νίκη, διπλασιάζει μετά το δεύτερο και εξαπλασιάζει(!) το αρχικό στοίχημα μετά από μια τρίτη νίκη. Αυτό προσθέτει κάποιο επιπλέον κίνδυνο για το δεύτερο στοίχημα, αλλά επιτρέπει επίσης σε κάποιο σεβαστό κέρδος που εμφανίζεται με δυο δύο νίκες στη σειρά.