Τί σημαίνει Value Bet

Το Value Bet είναι μια στρατηγική που ακολουθείται στο πάμε στοίχημα από αρκετούς παίχτες. Δεν είναι μια στρατηγική εύκολη, αφού απαιτείται από τον παίχτη να έχει όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα που πρέπει να κατέχει για να είναι ένας επαγγελματίας παίχτης του στοιχήματος. Το Value Bet είναι είναι η αγορά ενός στοιχήματος που έχει αξία, τόση όση χρειάζεται για να μην χάνετε από την γκανιότα και οι πιθανότητες νίκης να είναι τουλάχιστον 47,5%.

Κατ’ αρχήν πρέπει να είναι είστε επιλεκτικοί, ώστε να έχετε ένα κερδοφόρο στοίχημα. Αν ο παίκτης είναι σε θέση να προβλέψει την έκβαση του αγώνα, οι πιθανότητες της νίκης είναι υψηλές. Όταν οι πιθανότητες είναι με το μέρος σας, μην σπαταλάτε το χρόνο σας και τοποθετήστε ένα στοίχημα γιατί οι αποδόσεις αλλάζουν με “χρηματιστηριακή” ταχύτητα. Η στρατηγική όπου ο παίκτης θα πρέπει να ψάξει για τις καλύτερες τιμές πριν από την τοποθέτηση του στοιχήματος λέγεται στοίχημα αξίας ελληνιστί ή στην ορολογία του χώρου Value Bet.

Οι επαγγελματίες παίκτες δεν κάνουν τις προβλέψεις τους κοιτάζοντας τις αποδόσεις. Πάντα κάνουν τον υπολογισμό των πιθανοτήτων, ελέγχοντας τα στατιστικά. Μερικοί παίκτες έχουν δημιουργήσει τις δικές τους μεθόδους για τον υπολογισμό των πιθανοτήτων των αποτελεσμάτων.

Παρακάτω είναι μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να εξετάζετε πριν αποφασίσετε τι θα στοιχηματίσετε.Φόρμα ομάδας – Η πιο συνηθισμένη μέθοδος για να αποφασίσετε ποια ομάδα θα στοιχηματίσετε. Ελέγξτε το τελευταίο ματς και την φόρμα της ομάδας.

Εντός / Εκτός στατιστικά – Πάντα να ελέγχετε την απόδοση μιας ομάδας εντός και εκτός έδρας.

Νέα- Πάντα να κοιτάζετε για τις ειδήσεις των δύο ομάδων, αφού οι τραυματισμοί και οι παίκτες που απουσιάζουν έχουν σημαντική επίδραση στο παιχνίδι. Ο καιρός μπορεί επίσης να επηρεάσει την ομάδα.

Κίνητρα Ομάδας – Αν η ομάδα δίνει ένα σημαντικό παιχνίδι για το πρωτάθλημα

Ας υποθέσουμε ένα στοίχημα όπου η πιθανότητα για κάθε αποτέλεσμα είναι 50 %. Για παράδειγμα, ένα στοίχημα για έναν αγώνα μπάσκετ είναι αν θα σκοράρουν περισσότερους από 175,5 πόντους και οι δυο ομάδες μαζί. Υπάρχουν μόνο δύο πιθανά αποτελέσματα, οπότε ας υποθέσουμε ότι υπάρχει μια πιθανότητα 50% για το κάθε ένα. Οι αποδόσεις θα είναι :

• Πάνω από 175,5 : 
2,00

• Λιγότερο από 175,5 : 
2,00

Προφανώς, οι πλατφόρμες στοιχημάτων αφήνουν ένα περιθώριο κέρδους τους (γκανιότα), έτσι ώστε οι πραγματικές αποδόσεις θα είναι:

• Πάνω από 175,5 :
1,90

• Λιγότερο από 175,5 :
1,90

Στο πρώτο παράδειγμα, αν βρούμε έναν Book ο οποίος προσφέρει ένα από τα δύο πιθανά αποτελέσματα με μεγαλύτερη απόδοση από 2,00, τότε έχουμε ένα Value Bet. Ένα στοίχημα πρέπει να αξίζει περισσότερο από την πιθανότητα του. Έτσι, αν ακολουθείτε αυτή την τακτική, οι πιθανότητες να κερδίζετε μακροπρόθεσμα θα είναι πολύ υψηλές.

Οι αποδόσεις σύμφωνα με την πιθανότητα τους πρέπει να έχουν τουλάχιστον την τιμή 1,00, ώστε να μπορούμε να ορίσουμε ένα Value Bet. Ας δούμε ένα παράδειγμα καταλληλότητας Value Bet. παράδειγμα :

Ευκαιρία – 50% (δηλαδή 0,50 σε δεκαδικό)

Απόδοση σημείου – 2.58

0,50 x 2,58 = 1,29

Αφού έχετε την εκτιμώμενη πιθανότητα της νίκης μιας επιλεγμένης ομάδας, πάρτε την προσφερόμενη τιμή για εκείνο το σημείο, και στη συνέχεια πολλαπλασιάστε την ευκαιρία με τις αποδόσεις. Αν ο υπολογισμός σας είναι μεγαλύτερος της μονάδας, τότε θεωρητικά έχετε ένα Value Bet στη διάθεση σας.