Σίγουρα κέρδη και άλλες ιστορίες

Οι παίκτες του στοιχήματος, έχουν ως απώτερο σκοπό το κέρδος είτε παίζουν για ψυχαγωγικούς λόγους είτε κάπως περισσότερο σοβαρά, ως και επαγγελματικά. Αυτό καθιστά ορισμένους από αυτούς ευάλωτους σε ψευδείς και ανυπόστατες υποσχέσεις για σίγουρα κέρδη και χρήματα με τη σέσουλα.

Γίνεται αυτομάτως κατανοητό ότι χρειάζεται πολλή προσοχή. Μπορεί κάποιος νέος παίκτης, όταν αποφασίσει ότι θέλει να ασχοληθεί με τον έναν (recreational) ή τον άλλον τρόπο (πιο σοβαρό, επαγγελματικό) με το στοίχημα, να δει ότι κυκλοφορούν άνθρωποι, που προσφέρουν «σίγουρα» tips ή συστήματα για «εγγυημένα κέρδη». Αυτό δεν πρέπει να τον βγάλει από τη δεδομένη πορεία, που πρέπει να ακολουθήσει.

Η… πικρή αλήθεια, που πρέπει όμως να αποδεχτεί όποιος θέλει να έχει περισσότερες πιθανότητες
για μακροχρόνια κέρδη στο στοίχημα, είναι ότι τίποτα δεν είναι (ή δεν πρέπει να είναι) εύκολο.

Αν νομίζει κανείς ότι με μια απλή υιοθέτηση των tips κάποιου άλλου ή με το να ακολουθήσει απλώς κάποιες οδηγίες για ένα σύστημα και μια τακτική πονταρίσματος θα μπορέσει να βγει κερδισμένος από το στοίχημα, τότε κάνει λάθος. Και δεν αναφερόμαστε σε ένα βραχυπρόθεσμο κέρδος, που αρκετές φορές είναι εφικτό, αλλά στο μακροχρόνιο, που είναι και το επιθυμητό για όλους, αφού δεν είναι πολύ πιθανό κάποιος να σταματήσει να παίζει όταν κερδίζει.

Οι παίκτες, και ειδικότερα οι νέοι παίκτες, θα πρέπει να είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν αρκετές ώρες πάνω από βιβλία ή άρθρα σε εφημερίδες και sites, ώστε να μπορέσουν να φτάσουν σε ένα αρκετά υψηλό βαθμό οικειότητας με το παιχνίδι και τους όρους του, πριν ξεκινήσουν να ποντάρουν. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποφευχθεί.

Είναι αλήθεια, ότι κάποιοι παίκτες, οι recreational παίκτες, αυτοί, που παίζουν καθαρά για ψυχαγωγικούς λόγους, για να περάσει η ώρα και ποντάρουν κάποια χρήματα που τους περισσεύουν μπορεί να μη δώσουν τόσο βάρος σε αυτή την προϋπόθεση. Αυτό, όμως, κάθε άλλο παρά σωστό είναι, καθώς δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω, που ξεκινούν να ασχολούνται για κάτι από… χόμπι και δεν προσπαθούν αν μάθουν για αυτό πριν ξεκινήσουν να το κάνουν. Δε γίνεται να μην πάρει κάποιος προφυλάξεις αν το χόμπι του ενέχει κάποιον κίνδυνο για σωματική ακεραιότητα, ή δεν είναι δυνατό να μη διαβάσει κανείς πώς θα κάνει σωστά κάτι και απλώς να ξεκινήσει να το κάνει χωρίς να γνωρίζει βασικά πράγματα. Έτσι και στο στοίχημα ακόμα και οι χομπίστες θα πρέπει να έχουν ορισμένες γνώσεις.

Οι υπόλοιποι, δε, που θέλουν να το πάρουν λίγο περισσότερο στα σοβαρά, ή ακόμα και επαγγελματικά ορισμένοι από αυτούς, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να διαβάσουν πολλά πράγματα τα οποία στην αρχή θα τους φανούν περίεργα ή δυσνόητα, αλλά δε θα πρέπει να τα παρατήσουν, γιατί από αυτά θα εξαρτηθεί αν η πορεία τους στο στοίχημα θα έχει θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.

Δεν είναι δυνατό, όσο κι αν σε κάποιον δεν αρέσουν και του θυμίζουν σχολείο, να μη διαβάζει για τις πιθανότητες ώστε να κατανοήσει πώς βγαίνουν οι αποδόσεις και κατ’ επέκταση, ποιες είναι συμφέρουσες για τον ίδιο και ποιες όχι.

Το να διαβάσετε «ειδικούς» και χωρίς να έχετε καταλάβει τι πάτε να κάνετε με τα χρήματά σας, να υιοθετείτε τις απόψεις τους και ακολουθείτε τις οδηγίες τους, είναι από τα χειρότερα πράγματα, που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας και στο κεφάλαιό σας.

Μη φοβάστε, φυσικά, να ρωτήσετε ή να ψάξετε πληροφορίες από άλλους, αλλά προσπαθήστε να βρείτε αξιόπιστους ανθρώπους, που θα σας δώσουν τα εφόδια για να προχωρήσετε μόνοι σας και όχι να σας δώσουν έτοιμα τα παιχνίδια ή έτοιμο το σύστημα, και χωρίς να το αξιολογήσετε να ποντάρετε τα χρήματά σας.

Είναι δεδομένο, όπως και σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, ότι κάποιοι γνωρίζουν περισσότερα από κάποιους άλλους. Αυτό δε σημαίνει ότι αν κάνετε απόλυτα ό,τι σας λένε θα έχετε τα ίδια αποτελέσματα, γιατί πάντα μπαίνει ο ατομικός παράγοντας στο παιχνίδι και τα πράγματα μπορεί να μην έχουν την κατάληξη που θα θέλατε.

Μη βαριέστε να διαβάσετε, μη βαριέστε να δοκιμάσετε σίγουρα θα βρείτε αξιόλογα προγνωστικά στοιχήματος εκει έξω αλλά προπάντων μην πιστεύετε αψήφιστα και άκριτα «μεσσίες», «ειδικούς» με «σίγουρα στοιχήματα» για «σίγουρα κέρδη» στο στοίχημα.