Κυνηγώντας αποδόσεις και value bet

Κάνοντας κάποιος την εγγραφή του σε μια στοιχηματική εταιρία με νόμιμη άδεια λειτουργίας, κατά την έρευνα αγοράς που κάνει και πριν καταλήξει, βλέπει σε ποια εταιρία οι αποδόσεις είναι υψηλές. Σε ποια εταιρία η γκανιότα είναι πολύ μικρή ή και μηδενική κάποιες φορές. Γιατί κακά τα ψέματα η απόδοση είναι αυτή που ξεχωρίζει το στοίχημα, από μια απλή πρόβλεψη αποτελεσμάτων.

Είναι φυσικά και η ειδοποιός διαφορά με το ΠΡΟΠΟ που ξέρουμε τόσα χρόνια. Εκεί όπου απλά έπρεπε να μαντέψεις ποιο αποτέλεσμα θα έρθει σε ένα αγώνα, χωρίς να σε ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Όμως στο στοίχημα και στις στοιχηματικές εταιρίες τα πράγματα αλλάζουν. Πάνω από όλα είναι η απόδοση, η οποία και δίνει αξία στο στοίχημα. Από τα πιο σοβαρά λάθη που κάνει ένας παίκτης είναι να παίζει ένα σημείο ή ένα προγνωστικό σε όποια απόδοση του το προσφέρουν. Εντάξει μπορεί να έρθει η πρόβλεψη, αλλά σε βάθος χρόνου όποιος παίζει χωρίς να δίνει πολύ μεγάλη σημασία στις αποδόσεις, θα βγει χαμένος. Παίζοντας σωστά κάποιος γνωρίζει ότι πρέπει να ποντάρει σε μια απόδοση, η οποία θα αντιπροσωπεύει την δυσκολία επαλήθευσης του.

Όλα είναι σχετικά, ποτέ καμία απόδοση δεν είναι υψηλή ή δεν είναι χαμηλή. Εξαρτάται πάντα από το ποιοι παίζουν, τις συνθήκες με τις οποίες αγωνίζονται, και που βάσει αυτών βγάζει ο μπουκ και η στοιχηματική εταιρία αποδόσεις. Τίποτα στο στοίχημα δεν είναι απόλυτο. Δεν είναι αναγκαστικά το 1.10 σε ένα αγώνα χαμηλή απόδοση, όταν η αξία ας πούμε του άσου είναι για 1.05. Δεν είναι αναγκαστικά καλή απόδοση το 2.20 σε ένα διπλό, τη στιγμή που η πραγματική αξία του είναι 2.50. Βέβαια είναι δύσκολο για τον παίκτη να κάνει την κοστολόγηση για να δει πόσο ακριβώς μπορεί να τιμάται μια απόδοση.

value-bet

Βασικός στόχος ενός σωστού παίκτη, είναι να βρει, αν υπάρχουν και να ποντάρει, σε σημεία value bet. Με λίγα λόγια value bet, είναι ένα σημείο ή προγνωστικό το οποίο έχει απόδοση μεγαλύτερη από όσο πραγματικά θα έπρεπε, βάσει όλων των συνθηκών του αγώνα. Οι στοιχηματικές εταιρίες βγάζουν αποδόσει,ς έχουν ένα έμπειρο και μεγάλο επιτελείο για αυτήν ακριβώς την δουλειά. Είναι δύσκολο να κάνουν κάποιο σοβαρό λάθος, αλλά δεν αποκλείεται. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν βγάλει αποδόσεις, που είχαν μια απόκλιση από την πραγματικότητα, αλλά τα πονταρίσματα σε ένα σημείο τις έχουν αναγκάσει να διορθώσουν τις αποδόσεις. Έτσι ο παίκτης όσο δύσκολο και αν είναι πρέπει να έχει τις κεραίες του ανοικτές βλέποντας και περιμένοντας το παραμικρό λάθος ενός μπουκ, για να ποντάρει σε μια πραγματικά καλή απόδοση.

Κανόνας στο στοίχημα είναι όταν παίζεις με καλές αποδόσεις, οι οποίες είναι τίμιες και όχι πετσοκομμένες, παίζεις και σωστά, άσχετα από το αποτέλεσμα. Δε σημαίνει ότι επειδή παίζεις μια καλή απόδοση, σε περίπτωση που δεν επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα, έχεις κάνει λάθος. Κυνηγάς τις αποδόσεις για να μπορείς να χαρείς σε περίπτωση επιτυχίας τα κέρδη που αναλογούν στις δυσκολίες των αγώνων ή του αγώνα που επέλεξες. Παίζοντας έτσι, γνωρίζεις ότι ακόμη και αν χάσεις μια, δύο τρεις, πέντε φορές, ο τρόπος που ποντάρεις σε μια στοιχηματική εταιρία με τις κατάλληλες αποδόσεις είναι σωστός και αυτός που θα σε πάει στο ταμείο.