Το μπάσκετ ιδανικό για martingale

Όλος ο κόσμος αναφέρει ότι το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ. Όμως πιστεύει λαθεμένα ότι αυτό ισχύει και στο στοίχημα αφού σήμερα θα σας επιχειρηματολογήσω γιατί το μπάσκετ είναι ο βασιλιάς των ομαδικών σπορ στο στοίχημα. Όλα ξεκινάνε από τα μαθηματικά…Μας ταλαιπωρούν στα σχολικά μας χρόνια, μας ταλαιπωρούν και στην μπάλα. Από τα ομαδικά αθλήματα που υπάρχουν το πιο δύσκολο θεωρείται το πόλο. Είναι ένα άθλημα που δεν υπάρχει στις εταιρείες στοιχημάτων για αυτό τον λόγο.

Όσο περισσότερο δύσκολο είναι ένα άθλημα τόσο περισσότερο δύσκολο είναι να “σπάσουν” τα φαβορί. Το μπάσκετ είναι κάπου στη μέση και λίγο πιο κάτω σε εκπλήξεις από το βόλλευ, όμως η σωματική επαφή που λείπει από το δεύτερο το κάνει πιο δημοφιλές στο φίλαθλο κοινό, ενώ το αντίθετο συμβαίνει όταν στο φιλέ είναι το γυναικείο φύλο.

Όλα είναι θέμα μεταφυσικής λοιπόν σε συνδυασμό με την θεωρία της γεωμετρικής προόδου. Αυτή την γεωμετρική πρόοδο οι παίχτες στοιχήματος την ονομάσαν martingale. Είναι η πιο γνωστή στρατηγική στοιχήματος στον κόσμο και παράλληλα η πιο επικίνδυνη για τους αμύητους. Ο λόγος είναι προφανής για όσους ψυχανεμίστηκαν αμέσως τι συμβαίνει…Σίγουρα σας έχει έρθει η ιδέα να παίξετε στο καζίνο μαύρο-κόκκινο και να ποντάρετε τα διπλά χρήματα όταν χάνετε με σκοπό να ρεφάρετε…

Σίγουρα κάποιοι από εσάς το έχετε δοκιμάσει και η ρουλέτα σας “τράβηξε”  μέχρι τον 11ο…12ο…. γύρο χωρίς να έχετε χρήματα για να φτάσετε εκεί, αλλά και πάλι δεν θα ρισκάρατε μερικές εκατοντάδες ευρώ με την προοπτική να χρειαστείτε χιλιάδες για να φύγετε με τα λεφτά σας(!!!) από την ρουλέτα.

Στο στοίχημα τα δεδομένα δεν είναι ίδια όμως. Σαφώς και δεν υπάρχει πανάκεια τακτική για οτιδήποτε, αλλά σας έχω καλά νέα! Οι επαγγελματίες παίχτες στοιχημάτων κερδίζουν το 52,4% των αγώνων που στοιχηματίζουν. Μόλις 2,4% πάνω από το τη μέση, αλλά ένα σοβαρό ποσοστό για να προσφέρει εισόδημα σε ένα παίχτη.

Γι’ αυτό ευθύνεται το μπάσκετ. Ας ξεκινήσουμε από την χώρα μας. Τα τελευταία 30 χρόνια, από την αυτοκρατορία του Άρη, του Ολυμπιακού των 90’s και εν συνεχεία του Παναθηναϊκού, πόσες φορές είδατε να χάνουν τα φαβορί τίτλους; Πόσες φορές είδατε τα σκορ στα πλειοφ 3-2; Η απάντηση είναι πολλές στην τελευταία ερώτηση και καμία στη πρώτη. Άντε να εξαιρέσουμε ένα κύπελλο που πήρε ο Πανιώνιος στα μέσα της δεκαετίας του 90, αλλά έχοντας τον Φάνη Χριστοδούλου στο ρόστερ του.

Είναι άθλημα που δεν έχει μεγάλα ποσοστά τύχης, να χτυπήσει η μπάλα στο δοκάρι ή να μπει αυτογκολ. Είναι ένα μαθηματικό άθλημα το μπάσκετ και ταιριάζει απόλυτα με την φιλοσοφία ενός επαγγελματία παίχτη στοιχημάτων ενώ υπάρχει και υπερπροσφορά απο προγνωστικά μπάσκετ σε sites, τηλεόραση και ραδιόφωνο. Ακόμα και με γκανιότα μπορεί κάποιος να παίξει ένα μικρό φαβορί ή ενάντια σε μια δύσκολη έδρα με απόδοση 1,97 και να διπλασιάσει τα χρήματα του ή να επενδύσει μακροπρόθεσμα σε 1-2 ομάδες που θα κάνουν νίκη σίγουρα σε ένα βάθος 5 αγωνιστικών.

Επί ευκαιρίας το πρωτάθλημα της Α1 είναι σε μια καλή καμπή για στοίχημα και τα πονταρίσματα στην ΑΕΚ, στον ΑΡΗ και στον ΠΑΟΚ προσφέρονται για κέρδη όλη την χρονιά με την στρατηγική martingale. Είναι ομάδες που θα κερδίσουν και θα χάσουν εντός 5 αγωνιστικών.